Ce găsesc la Eurocase special față de alți constructori?

1. Preț: La eurocase primul lucru proiectat a fost prețul pe care un client și-l poate permite astăzi pentru o casă.

2. Calitate și funcționalitate: La eurocase materialele folosite(în principal lemn și metal) respectă condițiile de calitate, casele sunt produse în fabrică cu tehnologii moderne, programele de proiectare țin cont de calitățile specifice lemnului și de condițiile de construcții din România

3. Viteza în execuție: La eurocase producem case prefabricate, în timpul producției se poate executa fundația, montajul la locație este de tipul unui joc LEGO uriaș, și astfel producția durează cca săptămâni iar montajul cca 2 săptămâni.

4. Case prietenoase cu mediul: La eurocase materialul principal este lemnul, singurul material din surse regenerabile,cu amprentă carbon zero.

Cum se comportă lemnul la foc?

Contrar așteptărilor(și a ideilor preconcepute), lemnul se comportă foarte bine în caz de incendiu și prezintă următoarele avantaje:
nu se deformează,
nu degajă gaze toxice, arde încet permițând evacuarea persoanelor.

În plus dacă îi întrebați pe pompieri aceștia vă vor spune că un foc de 2-3 ore la o structură de lemn crează o zgură de carbon la suprafața lemnului fără a afecta inima grinzilor. Desigur în filmele americane un hambar arde în 5 sau 10 secunde dar asta nu e decât decizia regizorului...

De ce sa cumpăr de la Eurocase și nu de la alt constructor?

Pentru că aici la Eurocase veți găsi case pentru toate preferințele, ce răspund cerințelor unui om modern: sunt ecologice, sunt economice, îndeplinesc standardele de casă pasivă, au prețuri accesibile și se construiesc într-un timp record.

Sună prea frumos, nu-i așa?

Iată soluția noastră: casele sunt prefabricate (linia de producție este in România la Câmpulung dar folosim tehnologie suedeză) și au structură de lemn. Vezi și concept eurocase

Cum se comportă casele cu structură de lemn la foc

Lemnul folosit de noi este tratat ignifug. Pe exterior se aplică un placaj de OSB care este la rândul lui tratat ignifug. Pe interior se aplică (opțional un nou placaj OSB) placare cu GIPS-CARTON care este soluția recomandată de Inspectorii PSI (pompierii) pentru creșterea rezistenței la foc a clădirilor (fie ele din caramidă, beton, lemn sau oțel). Pentru izolație termică în înteriorul cadrelor de lemn se folosește de obicei vată minerală care la rândul ei are proprietăți anti-foc foarte bune și este recomandată de Inspectorii PSI (pompierii) pentru creșterea rezistenței la foc a clădirilor.

Tot acest sistem permite, în cazul unui incendiu, evacuarea în siguranta a tuturor persoanelor și bineînțeles intervenția specialiștilor în controlarea pe sectoare a focului și stingerea eficientă a focului.

Ce trebuie să știu pentru a putea construi o casă?

ÎN PRIMUL rând trebuie să știți ce anume doriți să construiți. Adică : casă parter sau cu etaj(e), câte camere, ce suprafață totală ar fi necesară.

ÎN AL DOILEA rând trebuie să știți că veți avea de lucru cu oameni, cu diferite categorii sociale și profesionale, că acest lucru presupune și un consum de timp și de nervi NU DOAR DE BANI. Și nu uitați că fiecare om trebuie verificat (eventual de două ori) dacă vreți să vă faceți și o planificare a timpului.

IN AL TREILEA RAND trebuie să știți că mai există un jucător la masă și anume STATUL. El vă eliberează autorizații, vă trimite inspectori, și vă cere plata unor taxe de construcție . Când statul e în pauza de masă, au grijă vecinii(binevoitori) să îl cheme la șantier.

ÎN AL PATRULEA RÂND trebuie să știți care sunt pașii de urmat pentru construcția unei case.

Dar care sunt pașii pentru construcția unei case?

PRIMUL PAS: vă definiți dvs. pe câteva foi de hârtie casa așa cum o vedeți dvs.

AL DOILEA PAS: veniți la eurocase cu schițele dvs. și unul din inginerii noștri se va ocupa să realizeze o primă ridicare (3D) pentru schița de structură a casei dvs. (acest serviciu costă și se plătește separat - este un cost minim ce se va deduce din prețul final al casei dacă executați construcția finală cu firma noastră)

AL TREILEA PAS: contactarea unui arhitect care să se ocupe de realizarea planurilor necesare și de OBȚINEREA AUTORIZAȚIEI DE CONSTRUIRE (planurile pentru structura de rezistență sunt furnizate de firma noastră - le-ați plătit la PASUL DOI).

AL PATRULEA PAS: CONSTRUCȚIA EFECTIVĂ
Aici există mai multe etape :

DE reținut că pe perioada construcției trebuie să vă angajați un "diriginte de șantier" care va fi reprezentantul dvs. în relația cu inspectorii statului și cu constructorul . (Mai sunt și alti specialiști de care aveți nevoie dar doar temporar: topograf, geotehnician, RTE, CQ, diriginte de materiale, etc)

AL CINCILEA PAS: încheierea "cărții construcției" și plata taxelor către stat pt construcție.

AL SASELEA PAS: racordarea la rețelele naționale(electricitate, apă, canalizare, gaze, după caz).

Dar ce îmi oferiți la eurocase din toate cele enumerate mai sus?

La noi puteți gasi oricând consultanță de specialitate, bazată pe experiență în construcții acumulată în 15 ani activitate:

Asa cum menționam și mai sus vă oferim proiectare pentru structura de rezistență, încă din faza obținerii autorizațiilor necesare;

Principala noastră specializare este producția structurii de lemn, în fabrica de la Câmpulung Muscel-Arges, și bineîntețes transportul și montajul acesteia la locație.

Desigur putem oferta și alte etape din faza construcției (fundații, izolații) dar acestea se vor discuta în funcție de fiecare proiect și mai ales de dorințele dumneavoastră.

De ce îmi oferiți la eurocase construcții pe structură de lemn și de ce ar trebui să le prefer altor soluții constructive?

Simplu. Pentru că:

Pâna la urmă casa de lemn este o locuință urbană sau este o casă de vacanță?

Conceptul de casă de vacanță din lemn (sau bârne) a apărut ca urmare a expansiunii orașenilor(sau celor ce locuiesc în suburbiile marilor orașe) către zone de recreere unde și-au dorit(și și-au permis) un coltisor numai al lor. Ca urmare investiția trebuia să fie minimă și mijloacele de construcție erau restrânse(mai bine spus locale).

Între timp s-au dezvoltat tehnologii de producție care produc case prefabricate pe baza unor proiecte ce consideră toate încărcările de vânt, zăpadă și cutremur - iar fabrica noastră de la Câmpulung Muscel-Arges beneficiază de asemenea tehnologii - linii de producție și asamblare Mitek, Randek =Suedia, programe de proiectare RoofCon, TrussCon=Suedia. De peste 10 ani Suedia , Franta, Germania au programe de dezvoltare prin care construiesc cartiere de sute de vile pe sistemul structurii de lemn. Aici NU se construiesc cartiere cu vile de vacanță, ci cartiere urbane, ce beneficiază de avantajele structurii de lemn: rapiditate în execuție, material ecologic, costuri reduse.