Ce gasesc la Eurocase special fata de alti constructori?

1. Pret: La eurocase primul lucru proiectat a fost pretul pe care un client si-l poate permite astazi pentru o casa.

2. Calitate si functionalitate: La eurocase materialele folosite(in principal lemn si metal) respecta conditiile de calitate, casele sunt produse in fabrica cu tehnologii moderne, programele de proiectare tin cont de calitatile specifice lemnului si de conditiilede constructii din Romania

3. Viteza in executie: La eurocase producem case prefabricate, in timpul productiei se poate executa fundatia, montajul la locatie este de tipul unui joc LEGO urias, si astfel productia dureaza cca saptamini iar montajul cca 2 saptamini.

4. Case prietenoase cu mediul: La eurocase materialul principal este lemnul, singurul material din surse regenerabile,cu amprenta carbon zero.

Cum se comporta lemnul la foc?

Contrar asteptarilor(si a ideilor preconcepute), lemnul se comporta foarte bine in caz de incendiu si prezinta urmatoarele avantaje:
nu se deformeaza,
nu degaja gaze toxice, arde incet permitand evacuarea persoanelor.

In plus daca ii intrebati pe pompieri acestia va vor spune ca un foc de 2-3 ore la o structura de lemn creaza o zgura de carbon la suprafata lemnului fara a afecta inima grinzilor. Desigur in filmele americane un hambar arde in 5 sau 10 secunde dar asta nu e decat decizia regizorului...

De ce sa cumpar de la Eurocase si nu de la alt constructor?

Pentru ca aici la Eurocase veti gasi case pentru toate preferintele, ce raspund cerintelor unui om modern: sunt ecologice, sunt economice, indeplinesc standardele de casa pasiva, au preturi accesibile si se construiesc intr-un timp record.

Suna prea frumos, nu-i asa?

Iata solutia noastra: casele sunt prefabricate (linia de productie este in Romania la Campulung dar folosim tehnologie suedeza) si au structura de lemn. Vezi si concept eurocase

Cum se comporta casele cu structura de lemn la foc

Lemnul folosit de noi este tratat ignifug. Pe exterior se aplica un placaj de OSB care este la randul lui tratat ignifug. Pe interior se aplica (optional un nou placaj OSB) placare cu GIPS-CARTON care este solutia recomandata de Inspectorii PSI (pompierii) pentru cresterea rezistentei la foc a cladirilor (fie ele din caramida, beton, lemn sau otel). Pentru izolatie termica in interiorul cadrelor de lemn se foloseste de obicei vata minerala care la randul ei are proprietati anti-foc foarte bune si este recomandata de Inspectorii PSI (pompierii) pentru cresterea rezistentei la foc a cladirilor.

Tot acest sistem permite, in cazul unui incendiu, evacuarea in siguranta a tuturor persoanelor si bineinteles interventia specialistilor in controlarea pe sectoare a focului si stingerea eficienta a focului.

Ce trebuie sa stiu pentru a putea construi o casa?

IN PRIMUL rand trebuie sa stiti ce anume doriti sa construiti. Adica : casa parter sau cu etaj(e), cate camere, ce suprafata totala ar fi necesara.

IN AL DOILEA rand trebuie sa stiti ca veti avea de lucru cu oameni, cu diferite categorii sociale si profesionale, ca acest lucru presupune si un consum de timp si de nervi NU DOAR DE BANI. Si nu uitati ca fiecare om trebuie verificat (eventual de doua ori) daca vreti sa va faceti si o planificare a timpului.

IN AL TREILEA RAND trebuie sa stiti ca mai exista un jucator la masa si anume STATUL. El va elibereaza autorizatii, va trimite inspectori, si va cere plata unor taxe de constructie . Cand statul e in pauza de masa, au grija vecinii(binevoitori) sa il cheme la santier.

IN AL PATRULEA RAND trebuie sa stiti care sunt pasii de urmat pentru constructia unei case.

Dar care sunt pasii pentru constructia unei case?

PRIMUL PAS: va definiti dvs. pe cateva foi de hartie casa asa cum o vedeti dvs.

AL DOILEA PAS: veniti la eurocase cu schitele dvs. si unul din inginerii nostrii se va ocupa sa realizeze o prima ridicare (3D) pentru schita de structura a casei dvs. (acest serviciu costa si se plateste separat - este un cost minim ce se va deduce din pretul final al casei daca executati constructia finala cu firma noastra)

AL TREILEA PAS: contactarea unui arhitect care sa se ocupe de realizarea planurilor necesare si de OBTINEREA AUTORIZATIEI DE CONSTRUIRE (planurile pentru structura de rezistenta sunt furnizate de firma noastra - le-ati platit la PASUL DOI).

AL PATRULEA PAS: CONSTRUCTIA EFECTIVA
Aici exista mai multe etape :

DE retinut ca pe perioada constructiei trebuie sa va angajati un "diriginte de santier" care va fi reprezentantul dvs. in relatia cu inspectorii statului si cu constructorul . (Mai sunt si alti specialisti de care aveti nevoie dar doar temporar: topograf, geotehnician, RTE, CQ, diriginte de materiale, etc)

AL CINCILEA PAS: incheierea "cartii constructiei" si plata taxelor catre stat pt constructie.

AL SASELEA PAS: racordarea la retelele nationale(electricitate, apa, canalizare, gaze, dupa caz).

Dar ce imi oferiti la eurocase din toate cele enumerate mai sus?

La noi puteti gasi oricand consultanta de specialitate, bazata pe experienta in constructii acumulata in 15 ani activitate:

Asa cum mentionam si mai sus va oferim proiectare pentru structura de rezistenta, inca din faza obtinerii autorizatiilor necesare;

Principala noastra specializare este productia structurii de lemn, in fabrica de la Campulung Muscel-Arges, si bineinteles transportul si montajul acesteia la locatie.

Desigur putem oferta si alte etape din faza constructiei (fundatii, izolatii) dar acestea se vor discuta in functie de fiecare proiect si mai ales de dorintele dumneavoastra.

De ce imi oferiti la eurocase constructii pe structura de lemn si de ce ar trebui sa le prefer altor solutii constructive?

Simplu. Pentru ca:

Pina la urma casa de lemn este o locuinta urbana sau este o casa de vacanta?

Conceptul de casa de vacanta din lemn (sau barne) a aparut ca urmare a expansiunii orasenilor(sau celor ce locuiesc in suburbiile marilor orase) catre zone de recreere unde si-au dorit(si si-au permis) un coltisor numai al lor. Ca urmare investitia trebuia sa fie minima si mijloacele de constructie erau restranse(mai bine spus locale).

Intre timp s-au dezvoltat tehnologii de productie care produc case prefabricate pe baza unor proiecte ce considera toate incarcarile de vant, zapada si cutremur - iar fabrica noastra de la Campulung Muscel-Arges beneficiaza de asemenea tehnologii - linii de productie si asamblare Mitek, Randek =Suedia, programe de proiectare RoofCon, TrussCon=Suedia. De peste 10 ani Suedia , Franta, Germania au programe de dezvoltare prin care construiesc cartiere de sute de vile pe sistemul structurii de lemn. Aici NU se construiesc cartiere cu vile de vacanta, ci cartiere urbane, ce beneficiaza de avantajele structurii de lemn: rapiditate in executie, material ecologic, costuri reduse.